Schoonmaak actie zaterdag 27 oktober: “OPGERUIMD STAAT NETJES!”

Onder het motto “Opgeruimd staat netjes!” schonen de Jongerenkerk, De Protestantse gemeente, Home Plus, ’t Groenewold, de Wereldwinkel en Fair Venlo op in het Nolenspark, de achterkant Beej Benders richting en in het Wilhelminapark, de groenstrook aan de bebouwde kant van de Koninginnesingel en de Kop van Weerd. Met deze gezamenlijke actie openen ze de Fairtade Week, die van 27 oktober tot 04 november loopt.

Wethouder Mary Pollux verzorgt de aftrap met het opruimen van het eerste zwerfvuil in het Nolenspark. Zij onderstreept, dat de opschoonactie lokaal bijdraagt aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen”. Dat is een van de 17 Global Goals, een wereldwijde actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Ze spreekt uit dat ze blij verrast is al zo snel aan te kunnen sluiten bij een lokale georganiseerde activiteit, die aan dit doel bijdraagt. De wethouder neemt graag actief aan de hele actie deel.
Daarna verdelen zo’n 35 vrijwilligers zich met door de gemeente verstrekte materialen naar de vier locaties. Ze verzamelen ook 35 volle zakken zwerfvuilen zelfs een koffer en fietsframe.
 
Na het schoonmaken op de vier locaties trekt de groep door de binnenstad naar Beej Benders. Daar wacht hen een uitstekend verzorgde lunch. Gezellig en gewaardeerd na de gedane arbeid. 

De deelnemende organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad en willen graag meer samenwerken. Dat doen ze al op het gebied van fairtrade en ze willen dat ook graag doen met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. Naast de gemeente zijn ook het wijkoverleg Binnenstad Venlo en citymarketing organisatie Venlo Partners betrokken.
 


Voor het complete verslag inclusief foto's van de deelnemers klik hier om het PDF bestand te downloaden.

ACTUEEL

Nieuwe JK Jouw Kerk van december is verschenen


Lees verder ...

Schoonmaak actie zaterdag 27 oktober: “OPGERUIMD STAAT NETJES!”

zaterdag 27 oktober 2018
Lees verder ...

Samen ontbijten december 2018

zaterdag 15 december 2018
Lees verder ...

Kerst wandeling

zondag 16 december 2018
Lees verder ...

Er zijn nieuwe publicaties in de rubriek FAIRTRADE


Lees verder ...

JONGERENKERK VENLO

Ligging Jongerenkerk Venlo

Bekijk de ligging van de Jongerenkerk Venlo met behulp van Goog...
Lees verder ...

Uw financiële ondersteuning aan de Jongerenkerk Venlo

Met het in stand ...
Lees verder ...

Vieringen elke zondag om 10 uur

De Jongerenkerk V...
Lees verder ...

ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Alle gegevens ove...
Lees verder ...