Dank aan onze pastor Hub van den Bosch

Dank aan onze pastor Hub van den Bosch

Er is in en rond de Jongerenkerk altijd veel te doen.

De zondagse vieringen van 10 uur zijn natuurlijk bij de meeste mensen het ijkpunt en die worden telkens weer geweldig mooi verzorgd. De inhoud inspireert altijd weer. Daarnaast zijn er talrijke zaken die ook zijn aandacht nodig hebben. Hub heeft daar een stevige klus aan.

De laatste weken/maanden hebben echter wel héél veel van Hub gevergd.  Als we denken aan Palmzondag met de Palmhöltjesviering en Palmhöltjesoptocht, dan is het duidelijk dat dit nogal wat werk gekost heeft om het voor iedereen leuk te maken.

De Goede week blonk weer uit door een veelheid van mooie vieringen en toen was het Pasen……….

Aansluitend was er het weekend waarin bisschop Smeets zijn opwachting kwam maken in het hele dekenaat en ook in de JK. De voorbereidingen voor die dag resulteerden in een uitstekende ontvangst.

De week daarna was het weer raak: de JK werd zowel Groene Kerk als Fair Trade Kerk!

Een officiële toekenning als ‘Fairtrade kerk’ door het bestuur van Fair Trade Nederland hoorde daarbij en dit alles in het kader van een Fair Trade dag waarbij o.a. ook de gemeente Venlo, Fair Venlo , de Fontys Hogeschool en de Wereldwinkel vertegenwoordigd waren. Een belangrijke samenwerking.

De bordjes werden onthuld om de wereld hiervan op de hoogte te stellen.

De bijbehorende marktdag met levende muziek was eveneens een feest om mee te maken. Ook dat kwam allemaal niet automatisch tot stand; dat vroeg heel wat aan organisatie, waarvan het leeuwendeel op de schouders van Hub neer kwam. Het liep op rolletjes.

De zondag daarna was alwéér bijzonder: zeven kinderen deden de 1e Heilige Communie in de JK.

Zij waren maandenlang voorbereid op deze gebeurtenis door Hub en Truus, waarbij ook de ouders zich zeer betrokken toonden. Dat maakte het extra mooi, zowel bij de voorbereidingen als bij de daadwerkelijke ceremonie. Alles en iedereen straalde! De communicanten, hun ouders én de hele kerk waren feestelijk aangekleed. Een prachtige en waardige ceremonie.

Hierboven is beschreven wat we zelf waarnemen. Maar ....  er gebeurt héél veel wat we niet kunnen zien, met mensen die niet zo in de openbaarheid willen komen omdat dat dan weer niet helpt…. Hub is er ook dan.

Natuurlijk zijn er vele vrijwilligers die hun medewerking verlenen. Dank aan al deze mensen.

Graag willen we een woord van grote dank uitspreken aan Hub, die zonder veel druktemakerij en vaak op de achtergrond van alles wat op zijn pad komt iets moois weet te maken. Daarbij zijn uitstekende organisatorische kwaliteiten volledig daarvoor inzet. Hub, héél hartelijk dank voor het verzetten van bergen werk!

Lenie Verhoeckx-Verhaeg, Jan Lammerse en Gerrie Gijsen – bestuur Stichting JK 

ACTUEEL

Nieuwe JK Jouw Kerk van juli/augustus is verschenen


Lees verder ...

Uitnodiging 50 jaar Jonge Kerk Roermond

9 november 2019
Lees verder ...

Samen ontbijten IS GESTOPT


Lees verder ...

Oproep nieuwe leden voor JK Koor


Lees verder ...

Dank aan onze pastor Hub van den Bosch


Lees verder ...

JONGERENKERK VENLO

Ligging Jongerenkerk Venlo

Bekijk de ligging van de Jongerenkerk Venlo met behulp van Goog...
Lees verder ...

Uw financiële ondersteuning aan de Jongerenkerk Venlo

Met het in stand ...
Lees verder ...

Vieringen elke zondag om 10 uur

De Jongerenkerk V...
Lees verder ...

ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Alle gegevens ove...
Lees verder ...